top of page

Oppskrift på banankake

Banankaken vår er blitt en storselger, og vi spiser minst et par stykker i uken selve... Fordi så mange har spurt oss om oppskriften, bestemte vi oss for å dele den her. Kaken holder seg i ca 5 dager i kjøleskapet dersom du pakker den inn i vokspapir eller oppbevarer den i en boks. Du kan også fryse den ned!

Ingredienser: 2 dl hvite sesamfrø (1ss skal spares til topping) 1,5 dl svarte sesamfrø (1ss skal spares til topping) 4 veldig modne bananer 2 dl mandelmel 2 dl havremel 3/4 ts bakepulver 1/2 ts bikarbonat 1/2 ts salt 1 dl kokosolje (eller annen valgfri nøytral olje)

10 ss lys tahini 1 ss vaniljeekstrakt

100 g mørk sjokolade 5 dl brunt sukker Fremgangsmåte: 1. Sett ovnen på 175°c. 2. Begynn med å ta ut to spiseskjeer sesamfrø (50/50 hvite og svarte), og legg i en separat skål. Spar dette til å sprinkle over kaken rett før du setter den inn i ovnen. 3. Rist deretter de gjenstående sesamfrøene på lav varme i en panne inntil at de hvite frøene fått litt farge - ca 5 minutter. Pass på å røre slik at de ikke brenner seg! 4. Lag en puré av bananene, enten i en food-processor eller med en gaffel. 5. Hakk sjokoladen i små biter. 6. Rør sammen mel, bakepulver, bikarbonat, sjokolade og salt, i en bolle.

7. I en annen bolle rører du sammen olje, tahini og vaniljeekstrakt. 8. Tilsett sukker og bananpuré i bollen med de våte ingrediensene. 9. Rør inn de tørre ingrediensene i de våte inntil at alt er godt blandet sammen. 10. Tilsett de ristete sesamfrøene. Hell røren i en brødform (vi bruker en som er 21x11 cm) og sprinkle over med sesamfrøene du la i en skål helt i begynnelsen. Bak kaken i midten av ovnen i ca 60-70 minutter. La kaken kjøle seg ned på kjøkkenbenken før du skjærer den opp. Tips! Hvis sesamfrøene på toppen av kaken begynner å bli brente kan du dekke til toppen av kaken med aluminiumsfolie. Tips! Du kan også lage muffins istedenfor å lage kaken i en brødform. Reduser da steketiden med ca 20 minutter.

815 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page